Czas przygotowania: 15 min

Placki z cukinii

Placki z cukinii

Ach, placki z cukinii! To taka letnia przekąska, którą robi się w mig i zawsze wychodzi pysznie. Wyobraź sobie: złociste z zewnątrz, mięciutkie w środku, pełne […]

Sos aioli

Sos aioli

Mam dla Ciebie coś, co z pewnością podkręci smak Twoich ulubionych dań – przepis na sos aioli. To taki czosnkowy majonez, który świetnie sprawdza się jako […]

Krem z zielonego groszku

Krem z zielonego groszku

Masz ochotę na coś lekkiego, ale zarazem pysznego? Spróbuj tego kremu z zielonego groszku. To taka zupa, która idealnie wpisuje się w wiosenne i letnie menu […]

Sos beszamelowy

Sos beszamelowy

Mam dla Ciebie dzisiaj coś, co jest absolutnym must-have w kuchni – przepis na sos beszamelowy. To taki kulinarny klasyk, który pasuje prawie do wszystkiego. Od […]

Sos koperkowy

Sos koperkowy

Dziś mam dla Ciebie coś naprawdę prostego, ale zmieniającego każde danie w małe kulinarne dzieło sztuki – przepis na sos koperkowy. To taki klasyk, który doskonale […]

Carpaccio wołowe

Carpaccio wołowe

Carpaccio to cenione w kuchni włoskiej danie z surowego mięsa wołowego. Jego nazwa pochodzi od malarza Vittore Carpaccio, którego obrazy cechowały się jaskrawą, wręcz „krwistą” czerwienią. […]

Surówka z kapusty kiszonej

Surówka z kapusty kiszonej

Kapusta kiszona to nie tylko smaczny dodatek do mięs i wędlin, ale także świetny surowiec do przygotowania rozmaitych surówek. Jej lekko kwaskowaty posmak doskonale komponuje się […]