Opis - Placki z cukinii
Ach, placki z cukinii! To taka letnia przekąska, którą robi się w mig i zawsze wychodzi pysznie. Wyobraź sobie: złociste z zewnątrz, mięciutkie w środku, pełne smaku świeżej cukinii z nutką aromatycznego czosnku i tego coś od sera. Idealne, gdy masz ochotę na coś lekkiego, ale z charakterem. Robienie ich to czysta przyjemność. Grubo zetrzyj cukinię, odciśnij nadmiar wody, dodaj do tego jajka, mąkę, ser, czosnek, i już prawie gotowe. Smażysz małe porcje na patelni, aż będą miały ten idealny, złoty kolor i chrupiącą skórkę. I tyle, proste, prawda? Najlepsze jest to, że z tymi placuszkami możesz zaszaleć przy podawaniu. Wypróbuj z tzatziki lub po prostu z kleksem jogurtu naturalnego. Albo wrzuć na talerz z ulubionym chlebem. Placki z cukinii to taki przepis, który pokazuje, że zdrowe jedzenie wcale nie musi być nudne. To świetna opcja na te leniwe, letnie dni, kiedy chcesz coś dobrego, ale bez wielkiego zamieszania w kuchni.
KategoriaDania wegetariańskie
Całkowity czas15 min
TrudnośćProsty
Ilość porcji12 porcji
Powiązane tematyDla dzieci, Impreza, Piknik
Komentarze i Recenzje
Przepis super placki z cukinii rewelka :)