Opis - Sos tysiąca wysp
Sos tysiąca wysp to taki kulinarny multitasker, który wprowadza do dań nie tylko bogactwo smaków, ale i trochę koloru. Wyobraź sobie połączenie kremowego majonezu z lekko pikantnym ketchupem, do tego chrupiące ogóreczki konserwowe i szczyptę cebuli - brzmi smakowicie, prawda? To właśnie sprawia, że ten sos jest tak wyjątkowy. Dodaj go do sałatki, a zwykła sałata zamieni się w coś, co z chęcią zjesz nie tylko ze względu na kalorie. A burger? Z tym sosem będzie smakował jak z najlepszego food trucka w mieście. Nie wspominając już o tym, jak świetnie sprawdzi się jako dip do warzyw na imprezę - palce lizać! Co najlepsze, zrobienie sosu tysiąca wysp to bułka z masłem. Wszystko, co musisz zrobić, to wrzucić składniki do miski, wymieszać, chwilkę poczekać i voilà - masz sos, którym możesz zaimponować wszystkim. To taki sos, przy którym każdy poczuje, że danie z nim jest po prostu... lepsze.
KategoriaSosy
Całkowity czas10 min
TrudnośćProsty
Ilość porcji12 porcji
Powiązane tematyFilmowe przekąski, Grill, Impreza, Majówka, Sylwester, Walentynki