Ilość porcji: 8 porcji

Sos koperkowy

Sos koperkowy

Dziś mam dla Ciebie coś naprawdę prostego, ale zmieniającego każde danie w małe kulinarne dzieło sztuki – przepis na sos koperkowy. To taki klasyk, który doskonale […]

Zupa pomidorowa

Zupa pomidorowa

Kluczem do doskonałej zupy pomidorowej jest jakość składników. Używam świeżych, soczystych pomidorów lub wysokiej jakości passaty, które stanowią serce tej zupy. Bulion, najlepiej domowej roboty, dodaje […]

Młoda kapusta zasmażana z boczkiem

Młoda kapusta zasmażana z boczkiem

Młoda, jędrna kapusta to nie tylko zdrowy, ale i bardzo smaczny składnik wielu potraw. Szczególnie pyszna jest kapusta lekko zasmażana i podsmażona na boczku i cebulce. […]

Surówka colesław

Surówka colesław

Surówka colesław to klasyk amerykańskiej kuchni, który podbił również polskie podniebienia. Sekretem popularności tego dania jest chrupiąca kapusta wymieszana w kremowym sosie majonezowo-jogurtowym z dodatkiem marchwi […]

Kanapeczki z pastą jajeczną i szynką

Kanapeczki z pastą jajeczną i szynką

Kanapeczki to prosta w przygotowaniu i lubiana przez większość przekąska. Choć kojarzą się głównie z wersją ze smarowidłem i warzywami lub wędliną, można je przygotować w […]

Brownie

Brownie

Brownie to popularny amerykański deser – gęste, czekoladowe ciasto w wersji kwadratowej. Choć składa się z niewielu składników, jego przygotowanie wcale nie jest trywialne. Idealne brownie […]

Rolady wołowe

Rolady wołowe

Aromatyczne rolady wołowe to danie, które kojarzy się z niedzielnym obiadem u babci. Chrupiąca wołowina z nadzieniem grzybowym, owinięta w boczek i wstążki czosnku – kto […]

Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Kochasz klasyczne, polskie dania? Jeśli tak, to fasolka po bretońsku musi znaleźć się w Twoim jadłospisie! To rozgrzewające, sycące danie idealnie sprawdzi się w zimowe dni. […]