Młoda kapusta zasmażana z boczkiem

Młoda kapusta zasmażana z boczkiem

Opis - Młoda kapusta zasmażana z boczkiem

Młoda, jędrna kapusta to nie tylko zdrowy, ale i bardzo smaczny składnik wielu potraw. Szczególnie pyszna jest kapusta lekko zasmażana i podsmażona na boczku i cebulce. To danie klasyczne, polskie i bardzo sycące.

Poniższy przepis pokazuje, jak przygotować wyśmienitą, chrupiącą kapustę zasmażaną z dodatkiem boczku, cebulki i czosnku. Kluczowe jest odpowiednie podsmażenie kapusty przed dodaniem zasmażki, dzięki czemu staje się miękka i aksamitna. Serwuje się ją najczęściej z ziemniakami i kwaśną śmietaną.

Kategoria

Całkowity czas

Trudność

Ilość porcji

Powiązane tematy

Młoda kapusta zasmażana z boczkiem przepis

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!
Następnie postępuj zgodnie z krokami, aby dokończyć przygotowanie dania i w końcu móc się nim cieszyć!
Ten przepis nie ma dołączonych zdjęć ani filmów!

Komentarze i Recenzje

marcin

Szybka i łatwa w przygotowaniu

2023-12-11

Zostaw Recenzję