Metoda przyrządzania: Gotowanie

Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese

Kto z nas nie zna i nie kocha prawdziwego włoskiego spaghetti bolognese! Ten prosty, domowy makaron w sosie mięsno-pomidorowym to dla mnie sama radość i smak […]

Powidła ze śliwek węgierek

Powidła ze śliwek węgierek

Dojrzałe, soczyste śliwki węgierki to skarbnica witamin, a zarazem idealny surowiec do przyrządzenia przepysznych powideł. Wystarczy je podgotować z odrobiną przypraw, aby uzyskać gęstą, aromatyczną masę […]

Kanapeczki z pastą jajeczną i szynką

Kanapeczki z pastą jajeczną i szynką

Kanapeczki to prosta w przygotowaniu i lubiana przez większość przekąska. Choć kojarzą się głównie z wersją ze smarowidłem i warzywami lub wędliną, można je przygotować w […]

Lemoniada

Lemoniada

W upalne dni nic tak nie gasi pragnienia i orzeźwia jak szklanka domowej lemoniady. Ten aromatyczny napój na bazie świeżo wyciśniętych cytryn ma w sobie nutkę […]

Cielęcina duszona w sosie własnym

Cielęcina duszona w sosie własnym

Aromatyczna, krucha cielęcina to mięso cenione przez smakoszy. Choć nie należy do najtańszych, warto je wypróbować przy szczególnych okazjach i poczuć jego wyjątkowy smak. Jedną z […]

Pierogi ruskie

Pierogi ruskie

Ruskie pierogi to tradycyjne danie kuchni polskiej, które uwielbia większość z nas. Te nadziewane kluseczki są sycące, rozgrzewające i po prostu pyszne. Ich największym atutem jest […]

Barszcz czerwony

Barszcz czerwony

Prawdziwy, aromatyczny barszcz czerwony to jedna z wizytówek polskiej kuchni. Choć bardzo smaczny, nie należy jednak do najprostszych zup do przygotowania. Jednak z dobrym przepisem i […]