Opis - Barszcz czerwony
Prawdziwy, aromatyczny barszcz czerwony to jedna z wizytówek polskiej kuchni. Choć bardzo smaczny, nie należy jednak do najprostszych zup do przygotowania. Jednak z dobrym przepisem i odrobiną cierpliwości można uwarzyć w domu równie wyborny barszcz, jak ten z najlepszej restauracji. Kluczem do sukcesu jest przede wszystkim własnoręcznie przygotowany wywar z kości wołowych i włoszczyzny – dzięki długiemu gotowaniu nabierze głębi smaku i aromatu. Do tego dorzucamy intensywnie czerwone, pieczone buraki, marchewkę, cebulę, czosnek i przyprawy. Zupa musi długo się gotować, aby wszystkie składniki dobrze ze sobą zeszły. Tak przygotowany barszcz czerwony zachwyci każdego!
KategoriaZupy
Całkowity czas240 min
TrudnośćŚredniozaawansowany
Ilość porcji4 porcje
Powiązane tematyŚwięta, Zimowe specjały