Pierogi ruskie
Umieść przepis na swojej stronie internetowej, blogu lub artykule
Opis - Pierogi ruskie
Ruskie pierogi to tradycyjne danie kuchni polskiej, które uwielbia większość z nas. Te nadziewane kluseczki są sycące, rozgrzewające i po prostu pyszne. Ich największym atutem jest delikatne ciasto i apetyczne, smakowite nadzienie.
Choć pierogi można bez trudu kupić w sklepie, to jednak nic nie dorówna domowym wyrobom. Własnoręcznie lepione pierogi smakują zawsze najlepiej. Przy odrobinie wprawy przygotowanie ciasta i farszu ruskich pierogów jest naprawdę proste.
Poniżej prezentujemy sprawdzony przepis na klasyczne pierogi ruskie z soczystym farszem ziemniaczano-serowym. Krok po kroku pokażemy, jak zagnieść ciasto, przygotować nadzienie oraz ulepić i ugotować pierogi. Z nami każdy zrobisz je jak prawdziwy mistrz!
KategoriaDania mączne
Całkowity czas90 min
TrudnośćŚredniozaawansowany
Ilość porcji6 porcji
Powiązane tematyDla dzieci, Zimowe specjały