Opis - Spaghetti bolognese
Kto z nas nie zna i nie kocha prawdziwego włoskiego spaghetti bolognese! Ten prosty, domowy makaron w sosie mięsno-pomidorowym to dla mnie sama radość i smak dzieciństwa. Do dziś pamiętam, jak mama gotowała prawdziwie tradycyjne spaghetti – z chrupiącą cebulą, czosnkiem, mięsem mielonym i pomidorami. I choć od tamtej pory zjadłam już niejedno danie kuchni włoskiej, to w moim sercu na zawsze pozostaną właśnie te domowe spaghetti bolognese!
Dzisiaj także Państwa chciałabym zainspirować do przygotowania tej legendarnej potrawy. Oto jak zrobić dobre, włoskie spaghetti – po prostu, tradycyjnie, bardzo smacznie. Liczę, że ten przepis przywoła wspomnienia słonecznej Italii i sprawi radość przy wspólnym stole!
KategoriaDania z wołowiną
Całkowity czas30 min
TrudnośćProsty
Ilość porcji4 porcje
Powiązane tematyDla dzieci, Kolacja we dwoje, Walentynki