Golonka z piekarnika

Golonka z piekarnika

Opis - Golonka z piekarnika

Soczysta, miękka i aromatyczna golonka to danie, które uwielbia cała rodzina. Jednak przygotowanie jej metodą tradycyjną, na wolnym ogniu, zajmuje dużo czasu. Dlatego coraz chętniej sięgamy po wersję pieczoną w piekarniku. Taka golonka również będzie niesamowicie miękka i rozpływająca się w ustach.

Przyrządzenie golonki w piekarniku nie wymaga wiele wysiłku. Wystarczy dokładnie przyprawiona golonka wieprzowa ułożona na warstwie cebuli i czosnku. Aromat dodają przyprawy oraz koncentrat pomidorowy. Całość pieczemy ok 2 godziny aż do uzyskania soczystego, obłędnego mięsa odpadającego od kości. Podajemy z chrupiącą skórką z ziemniakami lub kluskami śląskimi.

Zapraszamy do spróbowania naszego wypróbowanego przepisu na pieczoną golonkę!

Kategoria

Całkowity czas

Trudność

Ilość porcji

Powiązane tematy

Golonka z piekarnika przepis

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!
Następnie postępuj zgodnie z krokami, aby dokończyć przygotowanie dania i w końcu móc się nim cieszyć!
Ten przepis nie ma dołączonych zdjęć ani filmów!

Zostaw Recenzję