Opis - Kotlety mielone
Kotlety mielone, ahh... Wiesz, to jedno z tych dań, które zawsze przywołują uśmiech na twarzy i wspomnienie domowych obiadów u babci. To taki klasyk, który nigdy się nie starzeje, prawda? Każdy ma swoją ulubioną wersję, ale dzisiaj chcę podzielić się z Tobą moją. To taki przepis prosto z serca, taki, który zawsze wychodzi i sprawia, że dom pachnie obiadem jak za dawnych lat. Co sprawia, że kotlety mielone są takie wyjątkowe? Dla mnie to magia prostej kuchni: dobre mięso mielone, trochę bułki tartej, cebulka, jajko, no i oczywiście – szczypta miłości. To ważne, żeby wszystko dobrze wymieszać, żeby kotlety były miękkie i soczyste, ale też z taką chrupiącą skórką na zewnątrz. Smażenie ich to też cała sztuka – trzeba złapać ten moment, kiedy są idealnie złote. I wtedy, kiedy je wyjmujesz na talerz, czujesz ten niepowtarzalny aromat, który sprawia, że nie możesz się doczekać, aż usiądziesz do stołu. No to co, gotowi na mały powrót do dzieciństwa? Chodź, pokażę Ci, jak łatwo przygotować te fantastyczne kotlety mielone. Obiecuję, będą pyszne!
KategoriaDania z wieprzowiną, Dania z wołowiną
Całkowity czas45 min
TrudnośćŚredniozaawansowany
Ilość porcji6 porcji
Powiązane tematyDla dzieci, Święta, Zimowe specjały