Wołowina po burgundzku

Wołowina po burgundzku

Opis - Wołowina po burgundzku

Klasyczna francuska wołowina po burgundzku to danie, które łączy w sobie wyjątkowy smak mięsa z aromatem czerwonego wytrawnego wina i warzyw. Jest to więc potrawa nie tylko sycąca, ale także niezwykle aromatyczna i apetyczna. Sekretem jej wyjątkowości jest marynowanie wołowiny w burgundzkim winie, a następnie duszenie z warzywami, takimi jak marchew czy seler.

Przepis ten przedstawia oryginalny sposób przyrządzenia wołowiny po burgundzku - z udźca wołowego z czerwonym winem wytrawnym, wzbogaconym boczkiem, cebulą i aromatycznymi ziołami. Efektem końcowym jest niezwykle miękkie, soczyste mięso w sosie winno-warzywnym o wyrafinowanym, ale i bardzo domowym smaku.

Zapraszam więc do zapoznania się z tą propozycją przyrządzenia wykwintnej wołowiny po burgundzku. To danie, które zachwyca i które warto mieć w swoim kulinarnym repertuarze.

Kategoria

Całkowity czas

Trudność

Ilość porcji

Powiązane tematy,

Wołowina po burgundzku przepis

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!
Następnie postępuj zgodnie z krokami, aby dokończyć przygotowanie dania i w końcu móc się nim cieszyć!
Ten przepis nie ma dołączonych zdjęć ani filmów!

Komentarze i Recenzje

Ania

Uwielbiam ten przepis na wołowinę po burgundzku! Prosty, ale efekt jest oszałamiający - mięso jest tak delikatne, że rozpada się w ustach, a sos ma głęboki, bogaty smak. Idealne danie na przyjęcie lub rodzinny obiad. Na pewno zrobię to jeszcze nie raz!

2024-02-13

Zostaw Recenzję