Opis - Zraziki z jelenia w sosie śmietanowo-grzybowym
Dziczyzna to mięso wyjątkowo smaczne i wartościowe. W odróżnieniu od tradycyjnej wołowiny czy wieprzowiny, charakteryzuje się intensywnym smakiem oraz atrakcyjną ceną. Jedną z najsmaczniejszych części dziczyzny jest pieczeń z jelenia, sarny lub dzika.
Aby w pełni wykorzystać walory smakowe tego dzikiego mięsa, warto przyrządzić z niego zraziki w sosie grzybowym. Połączenie kruchych zrazików z aromatycznym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa uczta dla podniebienia. Mięso doskonale wchłonie grzybowy aromat.
Poniższy przepis pokazuje, jak przygotować wyborne zraziki z dziczyzny w sosie śmietanowo-grzybowym. Z pewnością pokochacie ten dziki smak! Zapraszamy do spróbowania.
KategoriaDania z dziczyzną
Całkowity czas30 min
TrudnośćŚredniozaawansowany
Ilość porcji6 porcji
Powiązane tematyKolacja we dwoje, Święta