Opis - Faszerowana cukinia
Oto przepis na coś naprawdę fajnego – faszerowaną cukinię. To idealne danie na te dni, kiedy szukasz czegoś lekkiego, ale zarazem sycącego i pełnego smaku. Faszerowana cukinia to świetny sposób, aby zaskoczyć rodzinę czy przyjaciół czymś oryginalnym, a jednocześnie zdrowym. Lubię to danie, bo jest niesamowicie uniwersalne. Możesz z łatwością dostosować farsz do swoich upodobań – czy to z mięsem, czy w wersji wegetariańskiej. A ta cudowna kombinacja miękkiej cukinii, aromatycznego farszu i roztopionego sera na wierzchu? Po prostu nie do opisania! Co więcej, faszerowana cukinia to danie, które wygląda na bardziej skomplikowane niż jest w rzeczywistości. To takie małe kulinarne oszustwo, które sprawi, że poczujesz się jak prawdziwy mistrz kuchni bez większego wysiłku.
KategoriaDania z wieprzowiną, Dania z wołowiną, Warzywa i grzyby
Całkowity czas45 min
TrudnośćŚredniozaawansowany
Ilość porcji4 porcje
Powiązane tematyKolacja we dwoje, Walentynki