Opis - Pieczony kurczak
Chrupiąca skórka, soczyste mięso odpadające od kości - kto nie uwielbia aromatycznego pieczonego kurczaka! Ta metoda przyrządzania kurczaka sprawia, że staje się wyjątkowo apetyczny i pełen smaku. Kluczem jest odpowiednie doprawienie i upieczenie na złoty kolor.
Przygotowanie idealnie pieczonego kurczaka wcale nie jest trudne, jeśli tylko dobierzemy odpowiednie przyprawy. Świetnie sprawdza się klasyczna mieszanka soli, pieprzu, czosnku i świeżych ziół. Całość zamknięta w chrupiącej, złocistej skórce z sokiem z cytryny to istny wybuch smaku!
Poniższy przepis krok po kroku przedstawia jak przyrządzić w zaciszu własnej kuchni soczystego, aromatycznego kurczaka, który dorówna tym z najlepszych restauracji. Podajemy cenne wskazówki co do doboru dodatków i przypraw. Sprawdź koniecznie!
KategoriaDania z drobiem
Całkowity czas90 min
TrudnośćProsty
Ilość porcji6 porcji
Powiązane tematyDla dzieci, Impreza, Kolacja we dwoje, Piknik, Święta