Pieczony kurczak

Pieczony kurczak

Opis - Pieczony kurczak

Chrupiąca skórka, soczyste mięso odpadające od kości - kto nie uwielbia aromatycznego pieczonego kurczaka! Ta metoda przyrządzania kurczaka sprawia, że staje się wyjątkowo apetyczny i pełen smaku. Kluczem jest odpowiednie doprawienie i upieczenie na złoty kolor.

Przygotowanie idealnie pieczonego kurczaka wcale nie jest trudne, jeśli tylko dobierzemy odpowiednie przyprawy. Świetnie sprawdza się klasyczna mieszanka soli, pieprzu, czosnku i świeżych ziół. Całość zamknięta w chrupiącej, złocistej skórce z sokiem z cytryny to istny wybuch smaku!

Poniższy przepis krok po kroku przedstawia jak przyrządzić w zaciszu własnej kuchni soczystego, aromatycznego kurczaka, który dorówna tym z najlepszych restauracji. Podajemy cenne wskazówki co do doboru dodatków i przypraw. Sprawdź koniecznie!

Kategoria

Całkowity czas

Trudność

Ilość porcji

Powiązane tematy, , , ,

Pieczony kurczak przepis

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!
Następnie postępuj zgodnie z krokami, aby dokończyć przygotowanie dania i w końcu móc się nim cieszyć!
Ten przepis nie ma dołączonych zdjęć ani filmów!

Zostaw Recenzję