Opis - Wegeburgery z ciecierzycy
Wegeburgery to obecnie bardzo popularna alternatywa dla tradycyjnych burgerów mięsnych. Wegetariańskie burgery mogą być równie sycące, a do tego zdrowsze i bardziej zrównoważone. Jednym z najlepszych składników do ich przygotowania jest ciecierzyca.
Ciecierzyca doskonale się klei, dzięki czemu można z niej uformować zwarte, smaczne burgery. W połączeniu z przyprawami, warzywami i bułką tarta, nadaje im charakterystyczny smak i fakturę. Wegeburgery z ciecierzycy są pożywne, wyjątkowo smaczne i z powodzeniem zastąpią mięsne odpowiedniki.
Poniższy przepis pokazuje jak w prosty i szybki sposób przyrządzić wegetariańskie burgery. Ich sporządzenie nie wymaga zaawansowanych umiejętności kulinarnych ani specjalistycznych składników. Świetnie sprawdzą się na kolację czy na imprezę z przyjaciółmi. Zapraszamy do spróbowania!
KategoriaDania wegetariańskie
Całkowity czas30 min
TrudnośćŚredniozaawansowany
Ilość porcji4 porcje
Powiązane tematyImpreza, Kolacja we dwoje