Opis - Wegetariańskie spaghetti bolognese
Co powiesz na trochę kuchennego eksperymentu? Mam dla Ciebie przepis na spaghetti bolognese, ale w wersji wegetariańskiej. To idealne danie dla tych, którzy chcą coś lekkiego, ale nadal pełnego smaku. W tej wersji zamiast mięsa używamy soczewicy, która daje super efekt i sprawia, że danie jest naprawdę sycące. Do tego mnóstwo warzyw – marchewka, seler, pomidory. Całość pachnie i smakuje obłędnie, a do tego jest zdrowsza niż tradycyjna wersja. To danie jest super, bo jest proste, szybkie i daje sporo możliwości do kreatywności. Możesz dodać swoje ulubione warzywa czy przyprawy i za każdym razem odkrywać je na nowo.
KategoriaDania wegetariańskie
Całkowity czas45 min
TrudnośćŚredniozaawansowany
Ilość porcji4 porcje
Powiązane tematyDla dzieci, Kolacja we dwoje, Walentynki